Sport-t
Sport-t
 
Szió

Stjålet fra www.torbengeist.dk

 
Focistákról
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2006-04-14
 
Pilótákról
 
Kimi Raikkonen
 
Extrák
 
Fc Thun
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Újpest
 
Világbajnokságok történetei
 
Milan
 
Képecske
Góóól
 
Oldalverseny
OLDALVERSENY(résztvevők és info a viktordesignon és az OLdAlverseny MODULBA)
Melyik a legjobb oldal

heripoter
mcbad
pengvin
halramagyar
melani
viktordesign
madridcf
csepelevi
bamboochat
kimi-vilaga
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Ki a legjobb f-1es pilóta?

Kimi Raikkonen
Fernando Alonso
Juan Pablo Montoya
Giancarlo Fisichella
Michael Schumacher
Jenson Button
Rubens Barrichello
Jarno Trulli
Ralf Schumacher
Más
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
6
Salakmotor vb (sport1 , 2 közvetíti)
Ki nyeri a salakmotor vb -t

J.Crump
T. Rikardszon
N.Pedersen
L.Adams
T.Golob
Hancok
Brajne pedersen
R.Sulivann
Más
Nincs
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
y
Melyik csapaté lesz a konstruktörői vb cím?

Mclaren
Renault
Toyota
Honda
Ferrari
Williams
Bmw
Red Bull
Midland
Más
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Melyik a kedvenc sportod?

Labdarúgás
Kézilabda
Jégkorong
Forma-1+autóverseny
Kosárlabda
Tenisz
Ping-pong
Úszás
Vizilabda
Más
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Gól
Gól
 
Kimi előzi Fisicót

Kattints a képre a teljes mérethez!

 Kimi lenyonja Fisicót

mint a bélyeget

 
Kimi

 
Újpesti láng
Ég a gyetya ég ...
 
ZENE
 
időjárás jelentés

 
Oldalról
Oldalról
Milyen az oldalt?

Király
CooL
Közepes
Ez oldal?
Pocsék
Jobbat még nem láttam
Gáz
Ciki
Baromi jó
Lehetne jobb is de elmegy
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Tégy a kedvencek közé
Tégy a kedvenc lapjaid közé!!
 
KIMI FAN CLUBB
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
A vizilabda története

A szakosztály rövid története

Magyarországon az osztrákok közvetítésével honosodott meg a vízilabda. A MAFC úszó szakosztályának neves versenyzői az elsők között csatlakoztak ehhez a szórakoztató játékhoz.

1899-ben július 30-án volt az első magyarországi nyilvános vízipóló mérkőzés Siófokon. A feljegyzések szerint a MVE két csapata játszott egymással. A B csapatban játszott Gillemot Ferenc, a klub kiváló sportolója, a mérkőzést Lindner Ernő, a MAFC kitűnő úszója vezette. Ezzel a mérkőzéssel vette kezdetét Magyarországon a későbbiekben oly sok sikert hozó sportág, a vízilabda története.

A MAFC vízilabda csapata 1905-ben szerveződött, az edzéseket a Rudas fürdőben tartották. A szakosztály a magyar bajnokságban azonban sok éven át nem vett részt.

Dr. Beleznay László, az úszó szakosztály akkori elnöke a „Sportképekben” a Vízipóló című cikkében a következőket írta: „A változatos footballnál nem kevésbé érdekes, látványos, amellett egészséges, higiénikus szép sport a vízipóló … Nagy kézügyességet, gyors úszástudást, erős állóképességet igényel … A MAFC volt az FTC-n kívül az az egyesület, amely egy pólócsapatot összeállított … Pedig, hogy a pólóban épp úgy, mint a többi sportágban is megállja a magyar versenyző a helyét, bizonyítja ezt az FTC angliai és a MAFC angol, belga, holland és francia körútja … A válogatott is ebből a két csapatból tevődött össze.”

1912-ben a stockholmi olimpián a VI. helyezett magyar válogatott csapatában már két MAFC játékos, dr. Beleznay László és Zachár Imre is szerepelt. Ugyancsak ebben az évben rendezték meg az első hazai válogatott mérkőzést az osztrákok ellen, a csapatban itt is helyet kapott a MAFC két említett sportolója.

Időközben a MAFC játékosai olyan gyorsan fejlődtek, hogy az országos bajnokságokban egyeduralkodó FTC együttesének 1913-ban már vetélytársa volt a MAFC csapata, mely a bajnokságában megszerezte a II. helyezést. A csapat tagjai Kankovszky Artur, Zachár Imre, Richárd II., dr. Beleznay László, Kengeri Alajos, Petrovich Szvetiszláv, - aki később világhírű filmcsillag lett.

 

Az első világháborús események miatt 1914 és 1916 között nem rendeztek vízilabda bajnokságot.

1917-ben ismét voltak barátságos mérkőzések, és Donáth Leó kezdeményezésére kiírták a hadibajnokságot, amelyet az MTK feletti 4:1 arányú győzelmével a MAFC nyert meg. A következő években csapatunk váltakozó sikerrel szerepelt, de minden esetben az első négy között végzett a bajnokságban.

1919-ben vízipóló bizottságot hoztak létre, melynek tagja volt dr. Beleznay László. A játékvezető bizottság tagjai közé választották dr. Donáth Leót, dr. Beleznay Lászlót és Zsoldos Károlyt, a klubunk tagjait is.

A szakosztály történetéhez tartozik, hogy az 1924 évi párizsi olimpián a 24 tagú úszócsapat vezetője a MAFC tagja dr. Donáth Leó, a vízilabdázóké pedig a legendás hírű Komjádi Béla mellett vízilabda szakosztályunk tagja dr. Beleznay László volt. A fanatikus ügybuzgalmú szakemberek által kialakított aranycsapat ettől az évtől kezdve fokozatosan a legeredményesebb magyar sportág lett. A vízilabda sport magyar világhegemóniáját megteremtő „Komi bácsi" szerepkörét 1933-ban váratlanul bekövetkezett halála után dr. Beleznay László vette át és látta el 1948-ig.

 

A szakosztály érdemei között tartjuk számon, hogy 1933-ban a Magyarország - Európa válogatott találkozót dr. Donáth Leó valósította meg. Az újjáépített Császár uszodában a Komjádi által kialakított aranycsapat dr. Beleznay kapitány vezetésével 9:2 arányban fölényesen diadalmaskodott.

Ezt követõen klubunk csapata fokozatos hanyatlás után kiesett az I. osztályból és - az 1936 évet kivéve, amikor sikerült feljutniuk az I/B osztályba - 1944-ig a II. osztályban szerepelt.

A szakosztály újjászervezését 1945 végén dr. Somóczi Lóránt kezdte meg, lelkes és hozzáértő munkája nyomán megújult a csapat és a szerzett jogok alapján az I. osztályban kezdhette meg a bajnoki küzdelmeket.

1947-ben a párizsi VB-n első helyen végzett magyar csapatban a Hámori fivérek képviselték klubunkat. 1948-ban a londoni olimpián a II. helyen végzett magyar válogatottnak Győrffy Endre és Holop Miklós is tagja volt.

1948-tól 1957-ig a MAFC megszűntetésével szakosztályunk a Haladás SE- ben folytatta tevékenységét és a csapat szerény eredményeket ért el a II. osztályban.

1957-ben a szakosztály MAFC-on belüli újjászervezését Szívós István, a magyar válogatott legendás hírű játékosa és Győrffy Endre, volt válogatott játékosunk kezdte el azzal a szándékkal, hogy ismét kiemelkedő eredményeket érjünk el.

A Haladás SE megszűnése után az egyetemek közötti megállapodás alapján a vízilabda - mint kiemelt sportág - az OSC-hez került, ezért az egyetemünkre beiratkozott élvonalbeli játékosok az OSC-ben folytatták sporttevékenységüket és értek el hazai és világhírű sikereket. Ebben az időszakban a csapatunk az OB II. osztályban, illetve a Budapest I. bajnokságban szerepelt váltakozó sikerrel.

A csapat irányítását 1966-tól ismét dr. Somóczi Lóránt vette át, 1967-ben a szakosztály az utánpótlás érdekében serdülő korú, tehetséges játékosokat toborzott és az edzések vezetésére Repa Imre sporttársat kérte fel.

A csapat 1966-ban a Budapest bajnokságból veretlenül jutott fel ismét a II. osztályba és ott 1997-ig váltakozó eredményeket ért el.

1997-ben a MAFC férfi vízilabda csapata hosszú idő után feljutott a legjobbak közé, és a világ legerősebb bajnokságában a középmezőnyben végzett. 1999-ben egy éves OB I/B kitérő után 2000-ben ismét az I. osztályban küzdött a bajnoki pontokért, majd pénz hiányában 2001-ben vissza kellett léptetni a csapatot, így a 2001-től a csapat újra az OB I/B-ben szerepel.

A MAFC vízilabda szakosztálya működése alatt egy országos bajnoki címet szerzett. Négy sportolója (dr. Beleznay László és Zachár Imre 1912. Stockholm; Győrffy Endre és Holop Miklós 1948. London) szerepelt az olimpiai csapatban, négy játékosa a főiskolai világbajnokságon (Repa Imre 1931. Darmstadt; Győrffy Endre, dr. Hámori Béla és Hámori György 1947. Párizs). A magyar válogatottban eddig kilenc MAFC játékos (dr. Beleznay László, Kankovszky László, Zachár Imre, Turnovszky Endre, Szlamka László, Győrffy Endre, dr. Hámori Béla, Holop Miklós és dr. Somóczi Lóránt) ölthette magára a válogatott címeres mezét. A sportág hazai meghonosodásában, fejlődésében, sikerek elérésében kifejtett kimagasló érdemeket szerzett: dr. Donáth Leó, Zsoldos Károly, dr. Beleznay László, dr. Somóczi Lóránt és Repa Imre.

 
Óra
 
Naptár
2018. Június
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Hinuszok,indulók , zenék
 
Atletico Madrid
 
Más sportok
 
Liverpool
 
Klubbok
 
3
Szerinted ki a legjobb focikapus?
Ki a legjobb kapus?

Dida
Buffon
Lehman
Cech
Cassilas
Barthez
Kahn
Ricardo
Valdes
Más
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Boldog névnapot
 
számológép
 

 
F-1 versenypályák
 
Autók
körbe
 
Tenisz
 
k
Olimpia
Örülnék ha Magyarországon lenne olimpia?

Nagyon
Nem
Mindegy
Drága lenne
Sokk ember lenne
Igen de lehetetlen
életem vágya
Jó volna
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
12
Melyik klubb csapat a kedvenced

Milan
Juventus
Inter
Real Madrid
Barcelona
Chelsea
Liverpool
Manchester UTD
Bayern München
Más
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
szavazás
Ki a Legjobb labdarúgó?

Ronaldinho
Lampard
Gerrard
Henry
Ronaldo
Sevcsenko
Rooney
Maldini
Beckham
Más
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Maldini gólja Bl döntőben
 Maldini/Milan AC - Finale C1 2005
 
Seva gólja a Juvénak (2001)

Shevchenko/Milan AC - Calcio Seva híres gólja amit még 2001-2002es szezonban lőtt!!

 
Milan mezek
 
Mclaren

Milyen szép!!!!

 
Kimi:DDD

 Kimi Raikkonen

 
Csá

Stjålet fra www.torbengeist.dk

 
Animáció

Stjålet fra www.torbengeist.dk

 
Focis óra
 

Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~